درباه ما

 

درباره هلپ

 اساس نامه

هلپ -کمک برای خودکفایی- يك موسسه  خيريه غير دولتي بوده كه در محكمه حقوقی آلمان در شهر بن و درچندین کشورمیزبان مثل افغانستان ثبت و راجسترگرديده است. هلپ در سال1981 توسط اعضاي مربوطه تمام نمايندگان احزاب پارلمان آلمان ودیگر شخصیت های عالی رتبه آلمان تأسیس گردید.

هلپ فعاليت هاي خود را با فراهم آوري كمك هاي انسان دوستانه برای مهاجرين افغان در پاكستان و ایران آغاز نمود و بزودی به فعاليت های انکشافی تغییر مسیر داد. هلپ بدون در نظر داشت زبان، مليت، عقيده و تبعیض به مستحقين کمک و حمایت های انکشافی فراهم می نماید و بر اساس نیاز و درخواست شرکای کاری و اجتماعات آسیب پذیر جهت همکاری منصفانه و شفاف فعالیت های خود را اولویت بندی می کند.

موسسه هلپ در افغانستان تحت جواز نمبر213 صادره وزارت اقتصاد دولت جمهوری اسلامی افغانستان ثبت است.

هلپ امروزه

درجریان 38 سال گذشته،  موسسه هلپ كمك هاي خود را گسترش داده و امروز در سطح جهاني فعاليت می نماید. هلپ در فراهم آوری کمک های اضطراری و برنامه های انکشافی فعالیت نموده و درصدد آنست تا کمک های عاجل را در جهت كمك به خودکفایی جامعه مرتبط سازد. هدف آن تشويق جوامع مصيبت زده ناشی از تحولات سیاسی و دیگر مصائب براي تقویت بخشيدن توانایی آنان و بهترساختن شرایط زندگی شان با اهداف طویل ا لمدت می باشد. بطور مثال، هلپ برنامه های آموزشی فن و حرفه با کیفیت واستندرد عالی را بمدت 6 ماه مطابق با نیاز بازار در حرفه های مدیریت اداره، طراحی و دوخت لباس، آرایشگری، ترمیم لوازم منزل، نلدوانی (لوله کشی)، گازکشی منازل، اداره و حسابداری و دیگر مهارت های بازاردار ارائه می نماید و در تقویت و ارتقای ظرفیت اجتماعات و کارمندان ارشد دولتی درسطح شهر و ولسوالی ها فعالیت می کند.

با این روش مشارکتی هلپ با شرکا و سازمانهاي غیر دولتی بومی همكاري نزدیک دارد بخاطریکه این شرکاء با شرایط، فرهنگ و نیاز های محلی آشنایی کامل دارند. لذا هلپ مکمل تلاش های محلی بوده و در زمان نیاز با مساعدت و مشاوره آنها را حمایت می نماید. با رسیدگی به نیازهای فوري و عاجل انسانی، هلپ در تلاش آنست تا در پهلوی مبارزه با علل  مصائب، راه حل هاي طولاني و دوامدار را نيز براي مشكلات مردم آسيب ديده جستجو نماید.

در راستای این تلاش های دوامدار براي موثريت بيشتر وتطبیق بهتر فعالیت ها، هلپ با سازمان های ملی و بین المللی و سازمان های ملل متحد همکاری می نماید و در عین حال عضو سازمان اعانه بین المللی بنام ” آلمان کمک میکند” می باشد.

فعالیت‌های گذشتۀ هلپ در افغانستان:

  • برنامۀ بازگشت، آموزش فن وحرفه و ادغام مجدد افغان‌ها :

این پروژه بر اساس ساختار های بنیادی، نیروی انسانی توانا، روابط نیکو با ادارات دولتی و نهاد های جامعه مدنی در ولایات هرات و بامیان و فعالیت های مقدماتی در ایران، طرح ریزی شده بود.

برنامه فن و حرفه موسسه هلپ ازسال  2008 شروع و تا اوایل سال 2019 میلادی ادامه داشت.  هلپ با كمك تمویل کنندگان اصلی خویش – اتحادیه اروپا، دولت آلمان / وزارت انکشاف و همکاری های اقتصادی آلمان و برنامه جهاني غذا – و شرکای محلی خویش  بيش از 1000 مستفيد را هر سال در 16 حرفه بازاردار آموزش داده، تسهیلات شغلی فراهم نموده و از ادغام آنها در كشور آبائي شان به‌صورت دوامدار حمایت می‌نمود تا مستفیدین بتوانند در بازسازي افغانستان سهم گیرند.

  • پروژه ارتقاي ظرفيت كارمندان دولتی و رهبران جامعۀ مدنی در سطوح محلی و ولسوالی‌ها در ولایت‌های هرات و بامیان برای نزدیک به 500 تن در هر سال:

  اين پروژه دوامداركه درترويج حكومت داري خوب، مؤثريت و شفافيت كمك ميكند، توسط دولت آلمان تمويل گرديد. این برنامه در 2008 آغاز و در آخر ماه مارچ 2016 خاتمه یافت.

  • آمادگی اضطراری برای جلوگیری و مهار گسترش ویروس کرونا در ولایت هرات، افغانستان
    • موسسۀ بین المللی هلپ جرمنی در بخش مبارزه با ویروس کرونا، همکاری‌های لازم را همراه با دولت افغانستان، ادارات سازمان ملل و سازمان‌های بین المللی غیر دولتی در ولایت هرات، شهرک اسلام قلعه در مرز با ایران داشته است.
    • این تلاش‌ها و همکاری‌ها شامل، آماده‌سازی یک بستۀ سه ماه (اول اپریل 2020 الی 30 جون 2020) از جمله فراهم سازی تجهیزات حفاظت شخصی/PPE و مواد صحی برای شفاخانۀ خاص تداوی بیماران کووید 19 در ولایت هرات.
    • موسسۀ هلپ پروژۀ متذکره را در هماهنگی با و همکاری با ادارت دولتی مربوطه از جمله کمیسیون مدیریت اضطرار در ولایت هرات تطبیق نمود.
    • هدف این پروژه تقویه و حمایت از ساختارهای موجودۀ صحی بود که برای مبارزه با ویروس کرونا در ولایت هرات اختصاص یافته بود.

فعالیت‌های کنونی هلپ در افغانستان

حفاظت از اطفال

  • ادغام مجدد اطفال نهایت آسیب پذیر (شامل اطفال  خیابانی، اطفال بیجاشدگان داخلی، اطفال ردمرز شده بدون سرپرست، و اطفال متقاضی شمولیت در نیروهای پولیس) از طریق فراهم سازی آموزش حرفه و فن و تسهیلات شغلی  
    • این یک پروژۀ مشترک هلپ و یونسف است که برای مدت 24 ماه از تاریخ 14 اکتوبر 2019 مطابق با 22 میزان 1398 الی 13 اکتوبر 2021 مطابق 21 میزان 1400 قابل اجراء میباشد. در این پروژه 2300 اطفال نهایت آسیب پذیر شامل شامل اطفال خیابانی، اطفال بیجاشدگان داخلی، اطفال ردمرز شده بدون سرپرست، اطفال متقاضی شمولیت در نیروهای پولیس که معیارات شمولیت در آموزش های حرفه و فن را تکمیل نمایند و دارای انگیزه بالا برای یادگیری و کسب امرار معیشت باشند، تحت پوشش قرار می‎گیرند. اطفالی که 14 ساله یا بیشتر از آن باشند می‌توانند شامل برنامۀ آموزش فن و حرفه شوند. در صورتی که اطفال زیر سن 14 باشند، یکی از نان‌آوران خانواده اش شامل برنامۀ آموزش فن و حرفه خواهد شد. این برنامه در شهر و 8 ولسوالی هرات 1650 مستفیدشونده، در باغیس 250 تن، ولایت غور 250 تن و در ولایت فراه 150 مستفیدشونده را تحت پوشش قرار می‌دهد.
    • هر مستفیدشونده آموزش‌های فن و حرفه را چهار ساعت در روز به مدت شش ماه فرا میگیرد که از اول جنوری سال 2020 آغاز شده است. فراهم سازی آموزش های فن و حرفه و تسهیلات لازمه برای برای 2300 تن از اطفال نهایت آسیبپذیر در چهار ولایت که قبلا تذکر یافت از اهداف عمدۀ این پروژه می‌باشد که از میان رقم ذکر شده 40 درصدشان اطفال دختر هستند. مستفیدشوندگان همچنان از آموزش‌های صنوف تجارت‌های کوچک به مدت 90 دقیقه در هفته و تعلیمات عمومی 45 دقیقه در روز مستفید می‌شوند.
    • درجریان آموزش، هر مستفیدشونده درولایت هرات از بسته‌های غذایی برنامۀ جهانی غذا یا WFP به ارزش 2500 افغانی مستفید می‌شوند.
    • در جریان آموزش، هر مستفید شونده در چهار ولایت ذکر شده از کرایه رفت آمد مستفید میشوند.
    • پس از فراغت از دورۀ آموزشی، برای هر مستفیدشونده یک جعبۀ ابزار همراه با سندفراغت تایید شدۀ موسسۀ بین المللی هلپ و وزارت کارو امور اجتماعی تقدیم میگردد. همچنان از سوی مرکز خدمات کاریابی وکارآفرینی و موسسۀ حمایت پایدار در افغانستان همکاری های لازم برای پیدا کردن کار مناسب برای هر فرد فارغ‌شده صورت می‌گیرد.
    • تنظیم میزگردهای فن و حرفه و کاریابی، جلسات آگاهی‌دهی در مورد حفاظت و حقوق اطفال، ظرفیت سازی کارمندان ادارات دولتی زیربط از طریق برگزاری برنامه‌های ارتقاء ظرفیت و برگزاری سیمنارهای حفاظت اطفال نیز از جمله کارها و فعالیت‌های این پروژه می‌باشد.
  • حمایت از اطفال آسیب پذیر با ارائه خدمات بشردوستانه محافظت از اطفال در ولایت های هرات، غور و فراه
    • مستفیدین این پروژه از طریق بالارفتن سطح آگاهی شان، فراهم سازی جلسات مشوره‌دهی روانی – اجتماعی برای اطفال، خانودۀ شان، رهبران مذهبی و اجتماعی مورد در برابر بی توجهی، سو استفاده، بد رفتاری و همچنان مراقبت از کودکان مورد حمایت قرار می‌گیرند. مدیریت توزیع پول نقد و توجه خاص به ابتکارات دختران تیم رباتیک در زمان شیوع ویروس کرونا نیز بخشی از فعالیت‌های این پروژه بوده است. هدف اصلی این پرژه حفاظت اطفال در برابر خشونت، سوء استفاده و حفاظت در برابر تاثیرات جانبی ویروس کرونا می‌باشد.
    • مستفیدین مستقیم این پروژه (اطفال):
    • ولایت هرات: 3,490
    • ولایت غور: 500
    • ولایت فرا:ه 350
    • تعداد مجموعی: 4340 (دختر و پسر)
    • موقعیت جغرافیای این پروژه:
      1. ولایت هرات (8 ولسوالی و 15 ناحیۀ شهری)، تمامی مراکزی که اطفال در آن نگهداری می‌شوند به شمول GTC, JRC و یتیم‌خانه‌ها
      2. شهرهای غور و فراه
    • هدف اصلی این پروژه ایجاد سهولت‌های دسترسی 4340 طفلی که بیشترین آسیب‌پذیری دارند به خدمات انسان دوستانه در جریان شیوع ویروس کرونا در ولایت‌های هرات، غور و فراه.

توامندسازی زنان

  • ساخت مرکز دایمی تولید، نمایش و تجارت بانوان در منطقه مرزی شهرک اسلام قلعه ولسوالی کهسان، هرات
    • این پروژه در ناحیۀ مرزی شهرک اسلام قلعه، در فاصلۀ 10 کیلومتری مرز ایران همجوار با شاهراه، ولسوالی کهسان ولایت هرات تطبیق میشود. زمان تطبیق این پروژه 24 ماه می‌باشد که شامل آماده سازی، ساخت، تجهیز و تحویل دهی آن می‌شود. این ساختمان به روی زمینی با مساحت 2 هکتار که از سوی حکومت افغانستان به اتاق تجارت و صنایع زنان در یک قرارداد طویل‌المدت با قیمت اندکی اختصاص یافته، اعمار خواهد شد. این مرکز فقط توسط زنان تجارت پیشۀ محلی مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این مرکز منحیث یک قطب برای تجارت محلی و مرزی، فعالیت‌های تجاری و آموزش‌های مربوط به تجارت مورد استفاده قرار خواهد گرفت و خدماتی را در همین موارد خواهد داشت.
    • این پروژه از سوی موسسۀ بین المللی هلپ جرمنی به همکاری مالی بنیاد PATRIP از اول جون 2020 الی 31 دسامبر 2021 تطبیق خواهد شد.

شرکای کاری محلی موسسه هلپ در افغانستان: ما در تمام فعالیت های پروژه وی خود با دو موسسه محلی غیردولتی – موسسه حمایت پایدار در افغانستان (اوسا) در هرات و موسسه فردای بهتر در افغانستان (اوبتا) در بامیان – که ثبت و راجستر وزارت اقتصاد جمهوری اسلامی افغانستان می باشند، و همچنین با انجمن اجتماعی و توانمند سازی بانوان همکاری می نماییم. این شرکای محلی بعضی از بخش های عمده پروژه را بعهده گرفته و تحت نظارت موسسه هلپ در افغانستان تطبیق می نمایند.

منحیث یک موسسه خیریه، هلپ برای تطبیق  پروژه ها و برنامه های خویش متکی به اعانه های مردم می باشد. علاوه بر آن، هلپ به كمك  دولت آلمان، اتحاديه اروپا و احزاب سومی نیز متکی میباشد. تمويل كنندگان هلپ عبارتند از:

  • اتحادیه اروپا  Europaid
  • اداره كمك هاي بشردوستانه كميته اروپا ECHO /
  • ADH
  • سازمان ملل متحد: WFP, UNICEF, UNHCR
  • وزارت امور خارجه آلمانAA /
  • بنیاد PATRIP
  • وزارت همكاري هاي اقتصادي و انكشافي آلمان BMZ /

كنترول مالي

منحيث يك سازمان خيريۀ راجستر شده، هلپ خود را به رعایت بالاترین استندرد های شفافیت ملزم می داند. هلپ عضوكميته امداد رساني آلمان است. برای شفافیت مدیریت مالی و استفاده بهینه از اعانه های جمع آوری شده خویش،  این موسسه سالیانه بصورت داوطلبانه میزبان تفتیش مالی از  موسسه فدرال مركز اجتماعي برلین “DZI” می باشد. تصدیق نامه های صادر شده توسط سازمان  DZI تصدیق کننده اعتبار و مدیریت خوب موسسه هلپ می باشد.

تیم مدیریتی هلپ در دفتر مرکزی در شهر بن کشور آلمان:

کارین ستله، مدیر اجرایی – تیمو استگلمن، معاون جرایی – بیانکا کالتشمیت ، معاون اجرایی

یولین/ هماهنگ کننده برنامه در دفتر مرکزی در بن، آلمان

دفتری مرکزی در آلمان:

سرک رویتر شماره 159, D-53113, Bonn

تليفون: 0049228915290

فكس: 00492289152999

وبسایت ها

وب سایت جهانی هلپ :  www.help-ev.de

وبسایت هلپ در افغانستان: www.help-org.af

با ما در افغانستان با ایمیل آدرس info@help-org.af در تماس شوید.